ביהמ"ש הורה להרוס בליטה החורגת מקו הבנין
"הנתבעים אינה יכולים להקנות לעצמם זכות הנאה ושימוש ברכוש התובעים, רק מפני שנוח להם הדבר, או מפני שהם זקוקים לזה. משנפגעו התובעים על ידי הבניה הפולשת למקרקעין שבבעלותם, ללא הסכמתם, זכאים הם לסעד של החזרת המצב לקדמותו על ידי הריסת הבליטה" כך אמרה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, צפורה ברון כשהורתה לחיים נגיד ולורדה (צימרמן) נגיד להחזיר את המצב לקדמותו ולהרוס תוך 90 יום את הבליטה החורגת שבנו על גג סמוך לדירתם.
מדובר במחלוקת בין שכנים בבית משותף. אבי יפרח ודינה אלדור, הם בעלים של שלוש דירות בקומת הקרקע של הבנין ואילו בני הזוג נגיד, הינם בעלים של דירה בקומה העליונה של הבית, לה הוצמד גג בשטח של 65 מ"ר.
בהתאם להוראות התקנון בבנין המשותף רשאים בעלי הדירות שלהם הוצמד גג או הוצמדה קרקע לבנות על המוצמד. בני הזוג נגיד בנו על הגג הצמוד שתי קומות נוספות.
התובעים ביקשו להרוס את המבנה בטענה שמה שנבנה חורג בכ- 70 עד 140 ס"מ מקו הבנין בגובה, ובשטח של 8.25 מ"ר (הבליטה).
התובעים ושכנים נוספים, הגישו התנגדות לבניה זו, התנגדות שנדחתה על ידי הועדה האזורית. בדיעבד הסתבר, שבאישור בקשת הבניה, לא הייתה התייחסות לבנית הבליטה. התובעים הגישו לבית משפט השלום בקשה למתן צו מניעה זמני נגד הבניה ואילו הנתבעים (משפחת נגיד) הגישו תביעה נגדית בה ביקשו פיצוי על עיכוב עבודות הבניה. לאחר שהתובעים ביקשו להוסיף סעד של הריסת המבנה , עבר התיק לבית המשפט המחוזי.
בהחלטתה להרוס את המבנה אמרה השופטת ברון כי השארת הבניה מסיגת הגבול במקרה זה עלולה לפתוח פתח לכך שאיש הטוב בעיניו יעשה ברכוש הזולת.
השופטת חייבה את משפחת נגיד לשלם לתובעים 7500 שקל עבור הוצאות משפט.
את התובעים ייצגו עורכי הדין ורד כהן ורענן בר - און.
א' 000418/98 יפרח אבי ואח' נ' נגיד חיים ואח'
למדור דיני מקרקעין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.